5 Temmuz 2011 Salı

B.Ö’ ye Cevap

Aşağıdaki yazıları muhalefet olmak için muhalif olan bir yazara cevaben yazdım, Yazarımızın yazısının altına iliştirdim.
Buraya da alıyorum müsaadenizle…
**
Seçim bitmiştir, galibi de bellidir, üçüncü defa halkın teveccühünü alan AKP Türk Siyasi Tarihine geçmiştir. Bundan sonrası için araştırmacılar sebep sonuç ilişkisi üzerinden daha çok ahkâm keser, çokça yazılır çizilir.
Her ne kadar sindirim sistemine bağlı olarak bazılarının “hazımsızlığı” olacaksa da zamanla onlarda alışacaklardır diye düşünüyorum. Hazım sorunu yaşayanlardan birisinin bu günkü yazısı ibretliktir. O yazarı ve yazmış olduğu gazeteyi hepiniz biliyorsunuz, tali şubelerinden birisi de yukarıda ki satırların yazarı B.Özbeydir. Vatandaşın S(G)özcüsü olduğunu iddia eden malum gazete pespaye yorumunda işi “deveye diken insanı ?” noktasına utanmadan arlanamadan vardıra bilmiştir.
Neden dönüp kendinize bakmazsınız, aynaya bu kadar küs olunur mu? Halkın değer yargılarını dışlayarak, bir avuç sözüm ona “elit”in çıkarlarını savunmak sizde, Atatürk’ü tekelinize almak sizde. Halkın kılık ve kıyafeti ile alay etmek ve sınıflamak sizde. Bıyıkla sakalla insanların özeline müdahale sizde. Halkın dini değerlerine dil uzatmak ve bir inanca mensup olanları aşağılamak sizde. Bu ülkede yaşayan insanlarla aranıza duvar örmeye hala da devam ediyorsunuz.
Aydın olacaksan, benim gibi düşün,
Çağdaş olacaksan; benim gibi giyin,
İnanacaksan; benim gibi inan(!)
Oku fakat “büyük adam” olma, yerime göz dikme,
Siyasetçi ben olayım,
Avukat ben.
Yargıç ancak ben olurum, suçlu sen.
Halifelik yasak, ama sana ömür boyu Saltanat serbest…
Yetmedi ,
Doğumundan ölümüne ülkenin her kaynağı sana harcansın ne hoş, borcunu ben öderim nasılsa. (yalan mı?)
Davulu boynumuza asacağız ama tokmağı sizde olacak, nasıl olacak bu?
**
Yıllarca Anadolu insanı ticaret yaptı, parayı siz kazandınız, sınıf mücadelesi adı altında halkı soyup soğana çevirdiniz. Sendikaların çoğu tekelinizde idi, dilediğiniz gibi borunuz öttü…
Daha öncesini yazmayayım, Özal’la beraber ticaret farklı boyut kazandı. Anadolu insanı üretti, üretimini artırdı, yeni yatırımlarla kabuğunu kırdı. Siz ta o zaman başladınız “Vatan elden gidiyor” Türküsü söylemeye. Daha o zamandan fark ettiniz “maymun gözünü açıyor”, bunlar büyürse bizim “çanımıza ot tıka” dediniz.
Çeşitli “Fişleme” mekanizmalarını işlettiniz, kimini okullarından attınız, kimilerini güzelim gözbebeğimiz kurumundan.
Başınız sıkışınca bir “demeç” imdadınıza yetişti. Her devirde bir kurtarıcınız yan odada emrinize amade idi. Medya kartel olmuştu, büyük çoğunluğunda sizin “borunuz ötüyordu”, aralarından “namuslu” kalem olanları da “akredite” saymayıp toplantılara bile almadınız.
Kimilerine “yalaka” kimilerine de “dönme” dediniz, yıllarca aynı odada yan yana çalıştığınız meslektaşlarınız “liboş”diyenlerde sizlerdiniz.
**
Pazen giyen bizler “versace” takılmaya başladık, kravatımızda vardı “türbanımız da”, Siz istemeseniz de biz kılık kıyafetimizle, bıyığımızla bu ülkede yaşayacağız. Bu ülkede kazanıp bu ülkeye harcayacağız.
Size rağmen ülkemizi yeniden inşa edeceğiz, özgürlükse herkes için, eşitçe. Kazançsa herkese Adilce hakça…
Bu ülkede Hukuk’un üstünlüğü tesis edilecek.
Bu ülkeye ileri Demokrasi “size rağmen” gelecek,
Bu ülke Atatürk’ün hedeflediği konumu yıllarca “ıskaladı”, bir daha asla geriye gitmeyecek.
Bu ülkede kimse Dini için kınanmayacak,
Ülkemde kimse Dili için kınanmayacak,
Anayasanın önünde hepimiz bir olarak eşit yurttaşlığın keyfini yaşamayı arzuladık ve gerçekleşecek…
**
Merdiven altı üretim sizin zamanınızda kaldı, şimdi ülkemde modern devasa fabrikalar var, projeler konuşuluyor. Memleketi beş “cent”e muhtaç eden sizlerdiniz. İMF olmadan da başımız dik büyümeye devam edeceğiz (size rağmen)
Yıllarca hazineyi “hortumlayıp”İsviçre Bankalarını zengin edenler sizlersiniz, sizler para kaçırdınız ülkemin esnafı dışarıdan kaynak bulup getirip sizlerin yıktıklarını yeniden inşa ediyor…
**
Size rağmen bu ülke aydınlık geleceği inşa edecek. Biz görme sekte çocuklarımız bu ülkede güven içinde huzur içinde mutlu ve umutlu yaşayacak…
Demek ki neymiş; “Durmak yok, yola devam, Hedef Büyük Türkiye” sağ kalırsak 2023?te görüşmek üzere…
Haberx.com’dan Burhan Özbey’e cevaben yazılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder