14 Eylül 2013 Cumartesi

Malatyalı Gazeteciler DÜBAMDER Çatısı Altında Birleşmeli

Malatyalı Gazeteciler DÜBAMDER Çatısı Altında Birleşmeli

Bir dizi ziyaret ve tanışması toplantılarına katılmak üzere ilimize gelen Dünya Basın Mensupları Derneği (DÜBAMDER) Genel Başkanı Muzaffer Tunç ve beraberinde yönetim kurulu ve üyelerinden oluşan ekip 12 Eylül Perşembe günü ilimizdeki basın mensuplarına yönelik yemekli bir toplantıya ev sahipliği yaptı.

Yaklaşık on gündür ilimizde bulunan Dünya Basın Mensupları Dermeği (DÜBAMDER) yönetim kurulu üyeleri ve DÜBAMDER Genel Başkanı Muzaffer Tunç, ilimizde bulunan çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret ederek dernek çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler verdi. Genel Başkan Muzaffer Tunç’un Malatya ziyareti bununla sınırlı değildi. Tunç, Dilek Beldesinden Başlayıp, Arapgir ve Yeşilyurt ve Gündüzbey başta olmak üzere ilçe ve beldeleri ziyaret ederek bölgedeki kurum ve kuruluşlara nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Başkan Tunç, geçtiğimiz günlerde Malatya’da yayın yapan yerel radyolar ve televizyonlara da ziyaretler gerçekleştirdi. Başkan Tunç Beraberinde Akbaba Haber Ajansı (AKHA) yönetim kurulu başkanı Mustafa Akbaba ve Malatya Haber Ajansı (MHA) yönetim kurulu başkanı Hidayet özpolat’la birlikte radyo Zafer’i ziyaret ederek Radyo Zafer yönetim kurulu ve üyeleri Ahmet, Mehmet ve Ali Zafer’i ziyaret ederek Dernek çalışmaları hakkında bilgi vererek görüş alışverişinde bulundu.

Dünya Basın Mensupları Derneği (DÜBAMDER) Genel Başkanı Muzaffer Tunç, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Sağlık Müdürü Dr. Nail Umay başta olmak üzere ilimizde bulunan Gazete, Dergi, Ajans, Tv ve tüm medya çevrelerini eksiksiz ziyaret etti. Tunç, ilimizdeki bazı sivil toplum örgütlerini, dernek ve sendika temsilcilerini ziyaret ederek Malatya’daki gezisini sürdürdü.

Dünya Basın Mensupları Derneği (DÜBAMDER) Genel Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri geçtiğimiz günlerde basınla tanışma toplantıları çerçevesinde Gündüzbey Kasabası Pınarbaşı Köyündeki Vişneli Bahçede yemekli kahvaltılı bir sohbet gerçekleştirmişti.

Başka bir etkinlik programında da, Dünya Basın Mensupları Derneği (DÜBAMDER) Genel Başkanı Muzaffer TUNÇ, Malatya Aktüel Gazetesi Haber Sitesi Sahibi Yavuz Özhan,Akbaba Haber Ajansı (AHA) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa AKBABA,Doğan Çanta Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Akdoğan,Türkiye Yemek Dünyası Gazetesi Haber Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı ve DÜBAMDER Proje Komisyonu üyesi Şehriban Arslan, Dünya Basın Mensuplar Derneği Proje Komisyon Üyesi Endüstri Mühendisi İlker Bektaş, İşadamı Hacı Bayram Aydoğan,Malatya Meydan Gazetesi Muhabiri Kerem,Malatya'nın en meşhur dinlenme tesislerinden Gündüzbey Su Sesi Tesisleri sahibi Şair Zekeriya Çorlu ve Tesisler Müdürü Murat Çorlu ile birlikte tesislerde çaylı kahvaltılı sohbetler eşliğinde fikir alışverişinde bulundular.

Dünya Basın Mensupları Derneği (DÜBAMDER)’in Malatya ve Malatya kamuoyu basın camiası ile bu ilk tanışma toplantıları ve ziyaretleri çerçevesinde ilimizdeki Siyasi partiler, ilçelerimiz ve ilçelerimizin önde gelen kurum kuruluş ve sivil toplum örgütleri eksiksiz ziyaret edilmiş hastane ve hasta ziyaretleri unutulmamıştı. Sayın Genel Başkan Muzaffer Tunç bata olmak üzere bu ziyaretlerde emeği geçenleri kutluyorum. Umarız bu çalışmaları bir sonuç verir ve ilimizde çok başlı bir görüntü veren basın camiası DÜBAMDER etrafında bir araya gelerek birlik olurlar.

Epeyce uzun bu girizgahın ardından 12 Eylül Perşembe günü gerçekleşen yemekli toplantıya gelecek olursak, toplantı Battalgazi kavşağı Toptancılar Sitesi karşısındaki İsot Kebap Tesislerinde gerçekleşti.

Sponsorluğunu Malatya Birlik Vakfı Şube Başkanı Sadi Ergül'ün yaptığı yemekli toplantıda Malatyalı Medya çevrelerinden yoğun bir katılım olduğu gözlemlendi.

DÜBAMDER’in yemekli toplantısına, başta Dernek Başkanı Muzaffer Tunç olmak üzere Türkiye Gazetesi Yazarı hemşerimiz Pütürge Tepehanlı Dr. İsmail kapan, işadamı Nevzat Alaca ve Hanımınçiftliği Belediye Başkanı Abdulvahap Şerefhanlı evsahipliği etti...

Tanışma toplantısında Yazar İsmail Kapan ve Hanımınçiftliği Belediye Başkanı Abdulvahap Şerefhanlı kısa birer konuşma yaptıktan sonra başka bir program nedeniyle erken ayrılmak zorunda kaldır.

Birlik Vakfı Şube Başkanı Sadi Ergül yaptığı konuşmada gazetecilik mesleğinin önemine değinerek toplantıda bir araya gelenlere teşekkür etti. Ergül, gazeteciler önemli görevler yapıyorlar, buradaki gazetecilerin birçoğu da benim arkadaşım bu bakımdan da toplantı benim için çok anlamlı bir öneme sahip dedi.

Daha sonra söz alan Dünya Basın mensupları Derneği (DÜBAMDER) Genel Başkanı Muzaffer Tunç dernek çalışmaları ve projelerini konuklara aktardı.

DÜBAMDER Sadece bir dernek değil

Basın mensuplarının sorunlarına çözüm önerileri sunmak ve basın mensuplarını kaynaştırmak amacının yanında sosyal projeler üretmek için kurulduğunun altını çizen Başkan Tunç:

 “Dünya Basın Mensupları Derneği (DÜBAMDER) Basın mensuplarının sorunlarına çözüm önerileri sunmak, basın mensuplarını kaynaştırmak amacının yanında Türkiye'nin dünyada daha fazla tanınmasını sağlamak ve sosyal projeler üretmek için gazeteci, akademisyen, doktor, iktisatçı, sanatçı, hukukçu gibi çeşitli iş kollarından temsilcilerin katılımıyla kuruldu” dedi.

Birkaç arkadaşla bir araya gelerek Dernek çalışmalarına başladığımızda her mesleğin, her sivil toplum örgütünün hatta yazar ve internet habercilerin dernekleri var. Çok da güzel işler yapıyorlar hizmet ediyorlar ancak bunlar ya ulusal ya da yerel ağırlıklı derneklerdi.

“Türkiye'nin dünyaya tanıtılması yönünde bir çalışma yapalım dedik. Onun için DÜBAMDER olarak Türkiye'nin dışa açılan kapısı olmaya karar verdik. Derneği kurarken de üyeler sadece gazetecilerden oluşmasını istemedik. Yani nasıl vücudumuz göz, kulak, ağız gibi farklı organlardan oluşuyorsa derneğimizi de öyle oluşturmaya karar verdik. Derneğimize gazetecilerin dışında doktor, avukat, eczacı, akademisyen, inşaatçı, iktisatçı, avukat ve iş adamı gibi birçok meslek dallarından kişileri de ekledik. Buda bizim daha başarılı projeler yapmamızı ve daha çok icraat yapmamızı sağladı ve bundan sonrada sağlayacak” şeklinde ifadelerde bulundu.

Başkan Tunç,  Dernek kuruluş aşamasında mesleğinin zirvesinde ve çeşitli meslek erbaplarından oluşan ve aynı zamanda çok kaliteli bir ekiple yola çıktıklarını ifade ederek bu ekiple başaramayacağımız ve üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey yoktur diyerek ekip arkadaşlarına olan inancın ve güvenin kendilerine güç verdiğinin altını çizdi.

Kurulduğu günden bu yana bir çok etkinliklere imza attıklarını ifade eden Tunç, “işinin ehli ve vefakar” arkadaşlarla yola çıktığını belirterek “bu kaliteli ekiple isteyip de başarılamayacak hiçbir proje yoktur” ifadelerini kullandı.

Gazetecilere Basın Sarayı Kompleksi Yapacağız

Gazeteci-yazar, akademisyen, eğitimci, mühendis, mali müşavir, doktor, uzman ve iş adamları gibi çok çeşitli meslek mensuplarının bir araya gelerek oluşturdukları Dünya Basın Mensupları Derneği’nin gazetecilerin sorunlarına çözüm üretmenin yanında bir dizi sosyal projelere imza atacağını belirtti. Tunç, öncelikli olarak “Basın Sarayı” adında bir tesis yaptırılarak içinde toplantı salonundan kafeteryasına, konferans salonundan, kütüphane ve dinlence odalarına varıncaya kadar komplike bir yapı düşündüklerini ifade etti. Yapılacak olan Basın sarayında her medya grubundan üyelerimiz için ofislerimiz olacak. Orduevleri, Öğretmenevleri var ise neden gazetecilerin de kendisine ait bir yeri olmasın diyen Başkan Tunç, Malatya içinde benzer bir düşünceleri olduğunu belirterek bu konuda yer arayışlarına başladıklarını söyledi.

Başkan Muzaffer Tunç, Beş Konaklarda bulunan bazı binaların boş olduğunu duyduklarını ve bu konuyla ilgili Kültür Müdürlüğü ve Valilikle de görüşmelere başlayacaklarını belirterek Malatyalı gazetecileri bir arada toplama düşüncelerini anlattı.

Dünya Basın Mensupları Derneği Genel Başkanı Muzaffer Tunç, DÜBAMDER’in amacının birleştirmek ve proje üretmek, sorunları çözmek olduğunu vurgulayarak tüm basın camiasını tek çatı altında buluşturmayı hedeflediklerini ifade etti. Bu anlamda gerek televizyon ve radyo, gerekse dergi ve gazete olsun gerek de İnternet medyası ve sosyal medya olsun haberin ve haberciliğin içerisinde olan herkesi kucaklayacaklarını belirtti.

Başkan Tunç’un konuşmasının ardından sırayla söz alan konuklar toplantı hakkında düşüncelerini ve dernekten beklentilerini dile getirdiler. Bazı üyeler basının özellikle Malatya yerel basının bir araya gelemediğini ve adeta çok başlı bir durum oluşturduklarını ifade ederek umarız bundan böyle bu türden güzel etkinlikler vesilesi aramadan yapılacak olan komplekste hep bir arada oluruz ifadelerini kullandılar...

DÜBAMDER’in yemekli toplantısında yerel gazete temsilcileri ve televizyon ve radyolardan temsilciler yanında bazı ajans ve ulusal haber kanallarının temsilcileri de vardı.

Malatya Olay Haber sitesinde Ali Aladağ, Dünya Gazetesi temsilcisi Semira Aktaş, Malatya Haber Ajansından Hidayet Özpolat, Malatya Aktüel’den Yavuz Özhan,TRT adına Kadir Merde, TU HA Haber ajansından Tutku Bozkurt ve TVM temsilcileri, Türkiyem Tv ve diğer bazı basın ve yayın organlarından temsiler katıldılar.

Malatyalı gazetecilerin arasında İnternet Medyasından sadece Malatya Son Havadis editörü K.Turgut Göle vardı. İlimizdeki diğer İnternet Medyası ve İnternet Medya Derneklerinin bu tür etkinliklere katılmayışlarını  “şık” bulmadığımı da ifade etmek istiyorum. Dernekçiliğin sadece üye kaydetmek ve seçim toplantısı vesilesiyle bir araya gelmek olmadığını dernek başkanlarımız biliyor olmalılar.

Sonuç olarak kendi adıma bu toplantı oldukça verimli geçti. Neler yapılabileceğini, nelerin nasıl başarılabileceğini ve birlikte nelere imza atılabileceğine şahit oldum.

Dileğim Malatyalı basın camiasının DÜBAMDER etrafında güç birliği ederek bu birliği zirveye taşıyacak projelere imza atmaları. Elbette ilk olarak DÜBAMDER’e üye olup bu çatı altında kendine yer bulmakla işe başlamalılar.

K.Turgut Göle

MSH -Özel


--

Sosyal Ağlardan Bana Ulaşmak İçin:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder