4 Kasım 2018 Pazar

ESENLİK Hepimizin, Siyaset Malzemesi Yapmayalım

 Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde yerel medyamızın bazı “kötü niyetli” kalemşorları tarafından ESENLİK üzerinden bir iftira ve karalama kampanyası başlatılmıştı. Akabinde ESENLİK Müdürü S. Sami Üzmez, basının karşısına çıkarak bu iddialara cevap vermişti.

Bu gelişmeler üzerine bendeniz de sosyal medya aracılığı ile yapılan bu haksız eleştirilerin ve iftiraların yersiz olduğunu dolayısıyla şehrimizin bu güzide kurumunu yıpratmaya kimsenin hakkı olmadığını ve hele ki siyaset malzemesi yapılmasını doğru bulmadığımı belirttim. Kimsenin veya herhangi bir kurumun sözcüsü değildim şüphesiz, ancak duyarlı bir kardeşiniz olarak bu olaya daha fazla seyirci kalamazdım.
Şimdi dilimin döndüğü kadarıyla ESENLİK denince neler aklıma geliyor sizlerle paylaşmak istiyorum:
1990 yılında kurulan Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi, %100'ü Malatya Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan iktisadi (BİT) bir teşebbüstür. Dolayısıyla Malatya’mızın yerli ve milli bir kuruluşudur.
200’den fazla yerli firmadan temin ettiği ürünleri kırktan fazla şubeler aracılığıyla bizlere sunmaktadır. İlimizde çok uluslu marketler zinciri ve birçok noktada şubeleri olan diğer marketler arasında sağlıklı bir rekabet ortamı sağlayarak kaliteli ve ucuz ürünlerin soframıza gelmesinde önemli bir açığı kapatıyor.
ESENLİK, Sadece market işletmeciliği yapmıyor. Çok çeşitli iş ve hizmet sektöründe de kentimizin bir öncü kuruluşu. Bu kapsamda binlerce işçiye istihdam sağlamasının yanında oluşturduğu katma değer ve yan sektörlerle de kentin yükünü omuzluyor.
En uzun dönem ESENLİK Müdürlüğü yapmış olan Hulusi BOYRAZ zamanında nereden nereye gelmiş veya ne değişmiş bir bakalım;
Süpermarket İşletmeciliği, Market sayısı 12 den 45 çıkmış. 800 çalışanı varken bugün 1800 kişiye istihdam sağlıyor. 118 milyon cirodan 350 milyon ciroya ulaştı.
İnşaat Emlak, Elit Park 180 daire 17 dükkân, yeşil evler 144 daire, mücellide 16 daire 2 dükkân şehrimize kazandırıldı.
Malatya Şehirlerarası Otobüs Terminali İşletmeciliği,
Canlı Hayvan Pazarı,
Et ve et ürünleri, taze ve helal et kesimi yanında, kıyma, sosis, salam, kavurma ve pastırma gibi ürünleri üretiyor.
Süt ve süt ürünleri, ESENLİK bugün köylüden aldığı taze sütü işleyerek sofralarınıza taze süt, yoğurt, tereyağı ve peynir gibi sağlıklı ve hijyenik temel besin maddeleri sağlıyor.
"Esenlik ve Nergis" markalı ürünleri,  Kuru gıda ve bakliyat ürünlerini yerli üreticiden alıp paketleyerek nohut, mercimek, kuru fasulye, pirinç ve bulgur gibi temel besinlerin soframıza gelmesine öncülük ediyor.  Ayrıca paketlenmiş baharat ve meyve suyu ve benzer içecekleri üretiyor.
Kimya Fabrikası'nda ürettiği EPAK ve Proxsi markalı ürünler bugün Devlet Malzeme Ofisi (DMO) tarafından 81 vilayetin kamu kurum ve kuruluşlarına ulaşıyor.  Ülke geneline pazar ağı kurulması ilk defa üretilen ürünlerin dış ülkelere ihraç edilmesi sağlandı.
Asfalt Plenti fabrikası kuruldu.
Konkasör Şantiyesi (taş ocağı kırma ) kuruldu
MESTON Karo Fabrikası, 30 personelden 200 personele 1 milyon cirodan 55 milyon ciroya getirildi
ESENLİK, adeta kendi küllerinden doğarak bünyesinden yeni kuruluşlar doğurmaya devam ediyor. Örneğin yakın zamana kadar bünyesinde sadece Dede Korkut Restaurant varken bugün Yeni Nikah Sarayı ve Kadın Yaşam merkezi  başta olmak üzere Orduzu Tabiat park, Cumhuriyet Park Esenlik Kafe, Kernek Park Şelale Restaurant ve diğerleri BELSOS adıyla kurulan yeni şirkete devredildi.  Buralarda da 500’ün üzerinde personelle istihdama katkı sunuyor. Kentin Büyükşehir Belediyesi sorumluluk bölgesinin temizliğini ve çöplerinin toplanmasını da sağladığını ayrıca belirtmiş olalım.  
ESENLİK, Malatya’dan ve Malatyalıdan kazandıklarıyla yine Malatya’ya yaptığı yeni yatırımlarla büyümeye devam ederken kentin gelişmesinde ve istihdamı noktasında liderlik etmeye devam ediyor.  
Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında binlerce yoksula gıda kolisinin ulaştırılması ve sayısız ailenin sofralarına yaptığı katkıları anlatmaya bile gerek yok.
Her yıl ilimizde açıklanan en fazla vergi kuruluşları içerinde adını her yıl gördüğümüz ESENLİK, sadece belediyemizin medarı iftiharı değil şehrimizin ve dolayısıyla da tüm halkımızın öz malı ve gözbebeği bir kuruluşumuzdur.
Bu tür kurumlarımızı lütfen siyasi çekişmelere alet etmeyelim. Yapmış olduğunuz ve yapacağınız insafsız karalamalarla yıpratılacak olan sadece bir kurum değil. Binlerce istihdam yaratan bacasız bir fabrika olduğunu unutmayalım.
Bu vesileyle de ESENLİK firmamızı kuran ve bugünlere gelmesinde emekleri olan tüm yönetici ve çalışanlarını bir kez daha tebrik eder daha nice başarılı hizmetler dilerim… 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder