25 Haziran 2012 Pazartesi

Yeşilyurt Kiraz Festivali’nin Ardından…

Malatya’nın merkez ilçelerinden Yeşilyurt’ta her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kiraz, Kültür ve Spor Şenliklerinin bu yıl 18. gerçekleştirildi.

Yeşilyurt İlçemiz Güreş sahasında gerçekleştirilen açılış programı; Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi SARAN, Yeşilyurt Kaymakamı İlhan ABAY, Malatya Belediye Başkanı Ahmet ÇAKIR, AK Parti Malatya milletvekilleri Mücahit FINDIKLI, Ömer Faruk ÖZ, Cemal AKIN ve Mustafa ŞAHİN, CHP İstanbul Milletvekili F.Mevlüt ASLANOĞLU, CHP Malatya Milletvekili Veli AĞBABA, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet KAVUK, Yeşilyurtlular Derneği Başkanı Mehmet Zeki AKINCI, kamu kurum ve kurumlarının başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları başkanları, bazı ilçe ve beldelerin belediye başkanları ile çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti…

Yeşilyurt Kaymakamı İlhan ABAY yaptığı açılış konuşmasında, "Bizim Türk adetlerinde 'kervan yolda düzelir' anlayışı vardır. Ümit ederim festivalimizin sonu hayırlı ve bereketli olur" derken, Malatya Valisi Doç. Dr. M. Ulvi SARAN, "Yeşilyurt Kiraz, Kültür ve Spor Şenliği'ni 18'inci kez yaşamanın mutluluğu içindeyiz. Bir yeri anlamlı ve değerli kılan; değer ve birikimini, geleneklerini, örflerini geleceğe taşıma, canlı ve diri tutma kapasitesidir. Bu açıdan baktığımız zaman Yeşilyurt, fark edilir derecede mirasına sahip çıkma gayreti içerisindedir" diye konuştu.

Açılış programında halk oyunları ekibi de bir gösteri sundu…

KİRAZ YARIŞMASI YAPILDI

"En iyi kiraz" ve "En iyi kiraz bahçesi" yarışması düzenlendi.

En güzel kiraz ve en güzel kiraz bahçesi yarışmasına; Yeşilyurt Kaymakamı İlhan ABAY, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet KAVUK, İstanbul Yeşilyurtlular Derneği Başkanı Mehmet Zeki AKINCI, Yeşilyurt İlçe Ziraat Odası Başkanı Doğan SOLMAZ'ın yanı sıra iş adamları ve üreticiler katıldı.

Güreş Sahasında düzenlenen Dalbastı Kiraz Yarışması'na 25 üretici katıldı. Jüri üyeleri kirazlara puan vermekte zorlanırken, yarışmayı Yeşilyurt ilçesi Gündüzbey kasabasından katılan kiraz üreticisi Emin Gölgeli kazanarak birinci oldu. Dereceye giren üreticilere çeşitli hediyeler verildi.

EV YEMEKLERİ YARIŞMASI

Kiraz Festivali çerçevesinde geleneksel Yemek Yarışması düzenlendi. 

Yeşilyurtlu hanımların büyük ilgi gösterdiği yarışmaya Yeşilyurt Kaymakamı İlhan ABAY, Belediye Başkanımız Mehmet KAVUK, Yeşilyurtlular Derneği Başkanı Zeki AKINCI, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu yıl 18'incisi düzenlenen Kiraz, Kültür ve Spor Şenlikleri kapsamında gerçekleştirilen yemek yarışmasına 19 kişi katıldı. Birbirinden güzel yemeklerin tadına bakan jüri üyelerinin puanlamada zorlandıkları gözlendi. Yarışma sonunda Suna Sülün mantı yemeği ile birinci olurken ödülünü Yeşilyurt Kaymakamı İlhan ABAY’ın elinden aldı. Daha sonra bütün katılımcı bayanlara hediyeler verildi.

SÜNNET VE NİKAH TÖRENLERİ

Kiraz Festivalinde 51 Çocuk Sünnet oldu, 6 çift Resmi Nikah Kıydı.

18.Yeşilyurt Kiraz, Kültür ve Spor Şenlikleri çerçevesinde, Yeşilyurt ilçemiz Ahmet Atılgan Parkı’nda düzenlenen toplu sünnette 51 çocuk erkekliğe ilk adımı atarken, kirveliklerini ise tertip komitesinden çeyrek altın alan işadamları yaptı.

Yeşilyurt Kaymakamı İlhan ABAY ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet KAVUK kirve olurken, sünnet olan çocukların genelde ihtiyaç sahibi aileler arasından seçilmelerine özen gösterildi.

Bu arada şenlikler kapsamında bir çiftin düğün ve nikâhı yapılırken, önceden dini nikâhla evlenen 5 çiftin de resmi nikâhları kıyıldı.

Yeşilyurt İlçe Nüfus Müdürü Türkan Altuntaş, ilk olarak Veysel ve Suna Doğan’ın nikâhlarını kıyarken, şahitlikleri Yeşilyurt Kaymakamı İlhan ABAY ve Belediye Başkanı Mehmet KAVUK yaptı.

Resmi nikâhları kıyılan diğer 5 çiftin şahitliklerini de Yeşilyurtlu işadamları yaptı. Yeni evlenen çiftin bütün ev eşyaları, sonradan nikâhı kıyılan 5 çifte de çeşitli hediyeler verildi.

GÜREŞ MÜSABAKASI

18. Kiraz, Kültür ve Spor Şenlikleri'nin en önemli ayaklarından biri olan güreş müsabakaları nefes kesti.

Çeşitli kategorilerde 284 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen güreş müsabakalarda Başpehlivanlık unvanını Kubilay AKBAŞ alırken ikinciliği Halil OPUR üçüncülüğü de Şakir BOZKURT aldı. Dereceye giren sporculara madalya ve ödüllerini Yeşilyurt Kaymakamı İlhan ABAY verdi.

Yeşilyurt İlçemiz Güreş sahasında gerçekleştirilen müsabakalara İlçe Kaymakamı İlhan ABAY, Belediye Başkanı Mehmet KAVUK, Yeşilyurtlular Derneği Başkanını Zeki AKINCI, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin GÜRKAN, iş adamları, daire amirleri, vatandaşlar katıldılar.

Bu yılki Fahri NALBANT güreş ağası, açık arttırma sonucu Milli Takım antrenörlerinden ve Yeşilyurt Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Hanifi TANDOĞAN oldu.

KİRAZ KONSERLERİ

Kiraz Festivalindeki Konserler ile Halk Büyük Coşku Yaşadı.

Yeşilyurt 18. Kiraz Kültür ve Spor Şenlikleri kapsamında düzenlenen halk konseri ilgi gördü.

Yeşilyurt 18. Kiraz Kültür ve Spor Şenlikleri kapsamında ilçe merkezinde halk konseri düzenlendi. Konseri; Yeşilyurt Kaymakamı İlhan ABAY, Belediye Başkanı Mehmet KAVUK, Yeşilyurtlular Derneği Başkanı M. Zeki Akıncı ile kalabalık bir topluluk izledi.

Konserin ilk gününde İlhami Altuntaş sahne aldı, daha sonra sahneye çıkan Kâhtalı Mıçı, türküleriyle alanı dolduran binlerce katılımcıyı coşturdu. Gecede son olarak Sevcan Orhan sahne aldı. İlk gün Türküleriyle izleyenlere unutulmaz bir gece yaşatan Sevcan ORHAN’ a ve ikinci gün sahne alan Kutsi’ ye İlçe Kaymakamı İlhan ABAY ve Belediye Başkanı Mehmet KAVUK sepette Kiraz hediye ettiler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder