3 Ekim 2018 Çarşamba

GÜRKAN FAKTÖRÜ…

 Malatya siyasi kulislerinde ve medya duayenleri arasında dolaşan bir kulis bilgisini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde adaylık düşünen bazı isimler şimdiden “”lobi” faaliyetlerine girişmiş durumdalar. Bunlardan bazıları “sessiz ve derinden” adeta “saman altında su yürütür gibi” nabız yoklamaları ve bazı önde gelen STK ve “kanaat önderleri” ile gizli kapılar ardında “istişare” yaparken bazıları da doğrudan doğruya kendi isimlerini deklare etmeye başlamış durumdalar.
Bu isimlerden birkaçını sosyal medya üzerinden küçük floodlarla sizlerle paylaştım. Bir kısım ilçelerinde olası adaylarını yine aynı şekilde önceden sayfa takipçilerimle paylaştım.
Sözü uzatmadan kulislerde konuşulan Büyükşehir Belediye Başkanı olası adayları ve ortaya atılan iddialara bakalım. Geçtiğimiz aylarda Battalgazi Belediyesini ziyaret ederek Sayın Başkan Selahattin Gürkan’la kısa bir sohbetimiz oldu. O günlerde Gürkan’ın MHP Büyükşehir Adayı olacağı dedikoduları kulağımıza gelmişti. Ben bu konuyu sorup sormama konusunda tereddüt yaşadım ve hatta basın Müdürü İsmail beye de düşüncemi açtım. Daha sonra “”erken” olacağı ve “şık” durmayacağını düşünerek bu düşüncemi Gürkan’a sormadan ziyareti tamamladım. O günlerde henüz MHP ile bir ittifak konuşulmadığını da hatırlatmış olayım.
Aradan geçen zaman içerisinde MHP ile ittifak senaryoları gündeme geldi. Bu seferde kulisler önceki iddiaların aksine başka bir senaryodan söz etmeye başladı. Senaryo şu;
Büyükşehir belediyesi için Gürkan aday gösterilmez (MHP’den veya Ak Partiden) ve Ak partinin adayı olarak mevcut başkan Hacı Uğur Polat’ın adaylığı kesinleşirse Gürkan’ın “Bağımsız aday” olarak Büyükşehir Belediyesini “alabileceği” söyleniyor. Böyle bir durumda Gürkan’ın MHP seçmeninin yanı sıra CHP ve diğer partilerin de desteğini alacağı düşünülüyor.
Hatta görüştüğüm bazı kaynaklar CHP ileri gelenleri ile bu anlamda “gayri resmi”” bir dizi görüşmenin gerçekleştiği yönünde. Kısaca bu formüle CHP kanadı da sıcak bakıyor denilmekte.
Sözün burasında “neden böyle bir gizli ittifaka gerek duyuluyor, büyükşehir Belediyesinin hizmetleri yeterli bulunmuyor mu veya başkan Polat Başarısız mı?” dediğimizde aldığımız yanıt kısaca şu şekilde;
“Hayır, aksine büyükşehir hem merkezde hem de kırsalda çok büyük hizmetler yaptı ve yapmaya devam ediyor. Ancak, mesele sadece hizmet değil “Malatya elden gidiyor”, her kesime eşit mesafe gösterilmiyor. Ak Partiye oy veren seçmenler arasında bile ayrımcılık yapılıyor. Bazı dernekler (burada Meşale kastediliyor) belediyeyi tahakkümü altına almış ve gizli açık büyük bir kadrolaşma içerisindeler. Ayrıca Gürkan, daha kapsayıcı ve her kesimi kucaklayan bir yaklaşıma sahip… Alevi’siyle, Sünni’siyle el ele verip bu seçimde bunu önleyemezsek gerçekten “Malatya elden çıkar” ve ayrışmalar daha da hızlanır. Bu durumda kaybedilen sadece belediye olmaz Malatya’yı da kaybederiz” görüşünü dile getiriyorlar.
Tekrar hatırlatmış olayım yukarıdaki iddia başkan Polat’ın aday gösterilmesi halinde geçerli. Başka bir aday belirlenirse o zaman durum yeniden değerlendirilecek.
Yukarıda kısaca değindiğimiz iddialar ciddi anlamda üzerine düşünülmesi gereken bazı tespitler içeriyor. Vatandaş “hizmetten memnun” olduğu halde kendisini “dışlanmış” görüyorsa burada bir sorun vardır. İlimizi yönetenler bu iddiaları boşa çıkaracak hamleler yaparak vatandaş arasında ayrımcılık şeklinde anlaşılacak uygulamalardan şiddetle kaçınmalıdır. Eşit, adil ve liyakati önceleyen bir yönetim anlayışını tez elden tesis etmeliyiz.
Vatandaşla görüşmelerimiz neticesinde vekillere yönelik güvenlerinin olmadığını gözlemledik ancak bu başka bir yazı konusu olur. Başka bir yazı konusu da ilçe adaylarının kim veya kimler olmağı hususu ki bu konuda da ileride ayrı başlık açmaya çalışacağım.
Yaklaşan seçimlerin şimdiden ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum…
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder