28 Ekim 2018 Pazar

Büyüdükçe İlkelleşen Bir Kent Malatya

 Malatya ne yazık ki sağlıklı bir büyüme gerçekleştiremiyor.

Bir kentin büyüklüğü o kentin nüfus yoğunluğu ile ölçülmez. Bilâkis sağlıklı bir yaşam koşulu, sosyal donatı alanları, kent mimarisi, zengin yaşam standartları ve eğitim sağlık gibi temel ihtiyaçlara olan taleplerine ulaşa-bilmesiyle doğru orantılıdır.
RESMİ TÖRENLER İÇİN ALAN YOK
Her resmi bayramlarda çelenk sunumu için kapatılan Kanal Boyu civarındaki ana arterler ve her Cumhuriyet ve Zafer Bayramlarında kapatılan Inönü Caddesi şehrin trafiğini alt-üst etmekle kalmıyor hayatı da gittikçe daha çekilmez kılıyor. Yıllardır bu durum böyle devam ediyor ve kenti yönetenlerin hiç umurlarında bile olmuyor maalesef.
6 yılda 6 vali değiştiren kente gelen valiler de bu durumu her nasılsa kanıksıyor ve hemem hiçbirinin bu durumlardan rahatsız olduklarına şahit olmadık.
Kamuoyu desen hiç yok. Medya kendi asli hususları dışında her şeyle meşgulken vatandaşın taleplerini dillendirip kamuoyu oluşturacak yerde kimi idare amirleri ve başkanların borazanlığını yapmakla meşgul.

BU KENTE YAZIK EDİYORSUNUZ

Yıllardır daha doğrusu merhum Özal zamanından beri ihmal edilen bu kent iyi bir idareci elinde olsa batı şehirlerimize yarışır.
Bugün Cumhuriyet Bayramını kutladık.
Cumhuriyetin kazanımları olan devasa fabrikaları satıp yedik ve parasını da çarçur ettik.
Binlerce çalışanıyla şehrin istihdam sorununu tek başına yüklenen TEKEL ve Sümerbank Menşucat fabrikasının yerine çok yıldızlı otel ve yabancı sermayeli AVM yaptırarak şehrimize ve Cumhuriyet değerlerine ihanet ettik. Bu fabrikaların şehrimize sağladığı katma değer ve diğer yan gelirlerini ve elbette köylünün üretiminin getirdiği katkıyı birlikte düşünecek olursak bugünlere nerelerden ve nasıl geldiğimiz daha iyi anlaşılacaktır...

KENTİ YÖNETENLERİN VİZYONU BETON BİNALARLA SINIRLI

Bu kenti yıllarca yöneten idareci ve siyasilerin gündemi günü kurtarmakla ve koltuklarını korumakla sınırlı…
Ak Parti ve onun lideri Erdoğan'ın vizyonu ve misyonundan uzak bu idare ekibi hem kentimize ve hem de Erdoğan'a ihanet içerisindeler.
Ak Partinin tüzüğünü bir kez bile okumamış bu ekip ellerine geçirdikleri kamu gücüyle adaletsiz işlerinin yanı sıra liyakatsiz isimlere sağladığı kadrolaşma ile hançerlerini daha derinlere sokarak kentin geleceği ile oynamakta.

CEZAEVİ MÜJDESİ BİTTİ SIRA ADALET SARAYINDA

Hatırlayınız bir etkili ve yetkili vekilimiz Akçadağ 'a Cezaevi Müjdesi(!) Vermiş ve bu hizmetiyle birkaç yıl övünmüştü.
Nedense övünebilecek başkaca da bir icraatına şahit olmamıştık. Nihayet geçtiğimiz gün yeni vekillerimizden de çok şükür müjdeler(!) Almaya başladık.
Önce eski bakanımızın baro ziyareti sonrasında basına servis edilen haberde "Malatya'ya Adalet Sarayı Kazandıracağız" müjdesi geldi. Hemen arkasından birkaç saat sonra meclise yeni giren vekilimiz ve eski başkanımızın baro ziyareti ve sonrasında yapılan "Malatya-ya Yeni Adliye binası şart " açıklaması başında yer aldı.
Işte bu nedenlerle diyorum ki şehrimizi yöneten siyasetçiler ve yerel yöneticilerinin vizyonu betondan ibaret. Binadan ibaret. Ranttan ibaret...
Değerli okurlar sizde kalkmışsınız bu kadrodan Malatya'ya hizmet bekliyorsunuz...
Ne diyebilirim. Sadece şu kadarını diyeyim gerisini siz anlayın;
DAHA ÇOOK BEKLERSİNİZ!..
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder